Kišovit petak nije spriječio obiteljska okupljanja i odlazak na misne obrede kojima je obilježen najradosniji kršćanski blagdan i na području Općine Skrad. Postavljene jaslice izravno su ukazivale na događaj koji se proslavlja – noć Isusova rođenja i jasnog označavanja da se on rodio u štalici. U njima su likovi Isusa, Marije i Josipa, pastira, trojice mudraca i njihove pratnje, vola i magarca te ovaca i deva. Stanovnici Općine Skrad su najradosniji katolički blagdan Božić, slavljenje Kristovog rođenja, obilježili s tri svečane pjevane mise, prvo u Divjakama, zatim u Kupjaku i u ponoć u skradskoj crkvi Sv. Antuna. U Divjakama je vlč. Stjepan Porkulabić održao prvu, kako vlč. Porkulabić kaže, malu Polnočku. Vlč. Porkulabić se u obraćanju vjernicima osvrnuo na značaj Boga u životu čovjeka, značaj mira i suživota ljudi.

„Danas nam Bog pokazuje svoje lice, svoju ljubav, obilazi sela i gradove, on je svjetlost velika i danas ta svjetlost obasjava sve vas. Čovjeka danas obasjava svjetlost trgovačkih centara i on tamo traži darove za svoju djecu. Jeli on traži na pravom mjestu. Može li se samo darovima kupiti ljubav, a gdje je tu božja ljubav, ljubav prema Bogu, ljubav prema pravoj svjetlosti u životu. Vratimo najprije dar Boga u svoja srca kojeg smo nekad davno izgubili, vratimo ga u naše kuće, neka svijetli u našim srcima.

„VRATIMO SVJETLO BOGA U NAŠE DOMOVE“ jer čovjek je miljenik Boga, još od postanka svijeta kada nas je Bog stvorio i postavio na Zemlju. Ove božićne noći neka dođe i prošeće ovim selom, ovom našom župom, našim gradovima, našom domovinom. Neka se šeće svakodnevno našom domovinom da ljudi osjete da je pravednost ono što nam treba, ono što nam Bog daje, što nas uči…

Na kraju svima Vama želim stisnuti ruku i svima Vama želim radosnu, mirnu i blagoslovljenu božićnu noć. Prenesite moju čestitku bolesnima i nemoćnima koji danas nisu ovdje s nama. Svake godine se okupljamo na Polnoćki u Divjakama, hvala obitelji Štefančić na trudu i uređenju crkve, 90 posto djece Divjaka je ovdje u crkvi, neka se vidi da ovdje ima mladosti, oni su naša svjetlost… Neka vas novorođeni kralj blagoslovi,“ zaključio je vlč. Porkulabić ovu kišnu i toplu predbožićnu večer.