Svake godine ponavlja se problem ostavljanja vozila kad padnu prvi snjegovi. Uglavnom se radi o vlasnicima vozila koji svakodnevno odlaze na posao iz Skrada. Oni svoja vozila vrlo često ostavljaju na parkiralištu ispred Osnovne škole Skrad.

O tom problemu ravnatelj skradske škole Vjekoslav Pintar kaže:“Jedini veći prostor za parkiranje vozila je ispred naše škole. Nažalost vlasnici osobnih vozila ulica Tuške i još nekih iz tog dijela naselja parkiraju svoja vozila tijekom noći ili vikendom te ponekad i preko dana te onemogućavaju parkiranje učitelja na parkingu predviđenom za njih. Oni time stvaraju školi i problem čišćenja tog prostora jer ralica koja čisti Školsku ulicu ne može očistiti i naše parkiralište koje je namijenjeno prvenstveno za vozila škole i njihovih djelatnika koji svakodnevno putuju na posao u Skrad. I ovim putem žitelje tog dijela Skrada umoljavam da ne parkiraju na prostoru ispred škole jer sam im omogućio da zimi koriste dio školskog igrališta bliže cesti iste površine.“

O problemu parkiranja zimi upoznata je i Općina Skrad te će se u idućoj godini prići rješavanju tog pitanja širenjem Školske ulice od kuće Podnar do kuće Grgurić uz rub školskog zemljišta, što mora proći određenu pravnu proceduru. Time bi se dobio parking prostor za desetak vozila koja se tijekom zime zadržavaju na prostorima oko škole.