Subotnje popodne riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u pratnji svog tajnika Piotra Modrzejewskog proveo je u posjetu župi Skrad. Dočekali su ih domaćin vlč. Stjepan Porkulabić te vlč. iz župe Brod Moravice Mate Vuković. Ovom su se prilikom u crkvi Sv. Antuna okupili prvopričesnici i bermanici sa svojim roditeljima. Tu su bili i članovi župnog zbora i pastoralnog vijeća te vjernici.

U početku se nadbiskup Devčić zadržao u razgovoru s bermanicima i njihovim roditeljima tijekom kojeg ih je prisjetio na njihove vjerske obveze tijekom godine a naročito na nedjelju koja bi trebala biti posvećena obiteljskom druženju i prisustvovanju nedjeljnoj misi. Potom je održana sveta misa posvećena učvršćenju vjere svakog čovjeka a naročito mladih koji su se okupili u crkvi.

Na kraju je vlč. Porkulabić zahvalio nadbiskupu Devčiću na pastoralnom pohodu u skradsku župu. Mons. Devčić je na kraju zaključio da života u vjeri nema ako se preskače nedjeljna sveta misa. Bez slušanja Božje riječi i primanja pričesti čovjeku nešto nedostaje, nedostaje snaga da se ide do kraja. Obitelj je mala crkva, crkva u malom, kućna crkva koja se nedjeljom otpravlja u crkvu, ne samo djeca već cijela obitelj. Ako učimo djecu istini, potpunoj vjeri, treba biti dostojan i dosljedan onoga što smo krštenjem dobili, vjere u Krista. Završetkom mise mons. Devčić je razgovarao s članovima župnog zbora i pastoralnog vijeća.