Listopad je mjesec Kruha i krušnih proizvoda te je ovogodišnja akcija u Osnovnoj školi Skrad i dječjem vrtiću uz Dane kruha protekla u znaku kolača. U program su bili uključeni svi učenici škole te je svaki razred izveo po jednu ili dvije točke. Uglavnom su to bile recitacije o žitu, brašnu i kruhu koji je najznačajniji i najtraženiji svjetski proizvod koji ljudi svakodnevno blaguju.

Završetkom programa postavljeni stol s kolačima, uz riječi Božje, blagoslovio je vlč. Stanislav Kovačić iz Delnica. Završetkom blagoslova vlč. Kovačić posjetio je i najmlađe Skrajane, djecu iz vrtića, koji su također priredili izložbu krušnih proizvoda. Uz molitvu i blagoslov djeca vrtića su prionula jelu te su svoje kolače i krušne uratke podijelili s vlč. Kovačićem, ravnateljem Vjekoslavom Pintarom te odgojiteljicama, tetama Vedranom i Vesnom.

Dan prije vrtićarci su mijesili tijesto i oblikovali krušne oblike, kruščić, pecivo, kiflu, pletenicu… i sve su to odnijeli u školsku kuhinju na pečenje. Vidjeli su gdje i kako se njihovi krušni uradci peku a potom su ih pečene prenijeli u vrtić.