U zagrebačkoj galeriji Mirko Virius otvorena je krajem lipnja izložba skradskih umjetnika kista i pirografa Mladena Merkaša i Vlaste Bauer koja je okupila brojne ljubitelje umjetnosti.

Ispred Galerije prisutne je pozdravila kustosica gđa. Željka Zdelar, a nakon njenih riječi prisutnima su se obratili, u ime pokrovitelja izložbe Općine Skrad, predsjednik Općinskog vijeća Dubravko Grbac, i direktorica Turističke zajednice Ivana Briški, koja je ovu izuzetnu prigodu iskoristila i za promociju skradskog turizma. Potom je izlagače Vlastu Bauer i Mladena Merkaša, njihov rad i dugogodišnje stvaranje iscrpno predstavio Vladimir Mance koji također nije skrivao zadovoljstvo što se u samom središtu glavnog grada nalaze izložene slike i promidžbeni materijali našeg mjesta. Uz umjetnost i turizam predstavila se i goranska riječ kroz poeziju Nevenke Grgurić Delač i Zdravka Merkaša na dijalektu.

Izložba traje 2 tjedna, a ovih dana posjetile su je i televizijske ekipe, čije zanimanje su pobudila ova djela, te će uskoro stići i do Skrada i snimiti reportažu o njihovom nastajanju u radionicama naših majstora Mladena Merkaša i Vlaste Bauer.

V.P. 7/VII./2005.