Skrađani su cijelog petka gledali u nebo i ono nije bilo sklono organizatorima večernje proslave Dana Općine. Kiša je potjerala proslavu s mjesnog trga, malog parkirališta, u Dom kulture gdje je u šest sati otpočeo kratki kulturno umjetnički program u kojem se publici predstavila folklorna skupina „Skračka deca“ spletom domaćih i hrvatskih plesova, Veseli pajdaši zasvirali su više polki i valcera da bi tamburaški sastav „ Lipica“ podigao temperaturu u dvorani izvedbom popularnih domaćih skladbi.

Potom su, nakon čestitke načelnika Općine Damira Grgurića, uz živu glazbu mrkopaljske grupe „Divlja ruža“ mještani, mnogobrojni gosti i mladi plesali i pjevali dugo u noć.

U pauzi iza osam sati podijeljene su nagrade Turističke zajednice Općine Skrad. Ove godine nagrade su primili, obitelj Zibar, Planina 23 za okućnicu, obitelj Štefančić, Divjake 10. za balkon, obitelj Liker, Gornja dobra 24. za prozor, obitelj Grgurić, Goranska 27. za prilaz kući i Hrvatske željeznice Skrad za javnu površinu. Nagrade je podijelio Draženko Žagar član tročlane komisije koju su još činili Ivana Briški Đorđević i Igor Bukovac a koja je proteklog tjedna obišla naselja i pogledala okućnice na području Općine Skrad.

Da bi sve bilo kako treba pobrinula se Općina Skrad pripremivši za sve prisutne večernju okrjepu, ove godine kobasice i kruh a skradski ugostitelji piće za male i velike.

PRVI PLES

MATININ HAPPY BIRTHDAY