Deset žena dobilo je privremeni posao kroz Nacionalni plan za poticajno zapošljavanje posredstvom Zavoda za zapošljavanje Delnice u Općini Skrad. Općina Skrad i ove godine iskoristit će poticajna sredstva države te je ove godine zaposlila deset mještanki koje su bile na popisu nezaposlenih u Zavodu za zapošljavanje.

Žene zajedno s komunalnim radnikom Marijanom Burićem svakodnevno rade razne komunalne poslove, od održavanja i čišćenja zelenih javnih površina, cesta, parkirališta te održavanja šetnica u Skradu i okolici. Ovime se Općina uključila u hvale vrijednu akciju kojom je omogućila zapošljavanje osobama koje su protiv svoje volje, dobivenim otkazima u firmama u kojima su radile, dospjele na listu Zavoda za zapošljavanje.

O tome načelnik Grgurić kaže:“Rado smo prihvatili ovaj Program zapošljavanja kojim smo omogućili da deset žena radom na komunalnim poslovima ostvari određenu plaću, koja je ipak viša nego dodatak koji ostvaruju na Zavodu. Dobro bi nam došao koji muškarac za nešto teže poslove no njih u Skradu nema, barem po evidenciji u Zavodu. Zasad sam zadovoljan onim što je tih deset žena napravilo i nadam se da to Skrađani vide prolazeći mjestom. Općina u Programu sudjeluje s 25 posto, a država s 75 posto troškova. Prema programu predviđeno je zapošljavanje dva puta po tri mjeseca, odnosno šest mjeseci koliko će se i provoditi u našoj Općini jer prvi ugovor s odabranima je potpisan na tri mjeseca, a budući da postoji mogućnost produženja na još tri, žene će ostati raditi do pred kraj studenoga ove godine.“