Drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Skradu odazvalo se 15 davaoca. Od toga broja dvoje je odbijeno zbog zdravstvenih poteškoća. Davanje krvi je organizirala općinska organizacija HCK Skrad u skradskom Domu kulture.

Njena predsjednica Ankica Podnar kazala je kako je akciji pristupio manji broj davaoca u odnosu na prošlu godinu. „Akciji se odazvalo 15 građana što je mali broj no veseli nas činjenica da imamo novog člana koji je prvi put dao krv, Ivana Vrbanca,“ rekla je Ankica Podnar.

Kako će darovana krv nekome spasiti život, treba spomenuti Nenada Crnkovića sa 77 davanja, Živka Šnepergera sa 58 davanja, Željka Jurkovića sa 52 davanjem, Antonia Tušeka sa 44 davanja, Vitomira Pavijana sa 33 davanja te žene Božicu Crnković sa 22 davanja i Rozanu Grbac sa 3 davanja.

Tijekom dopodnevne dvosatne akcije pomoć djelatnicima Zavoda za transfuziologiju iz Rijeke pružale su aktivistice skradskog CK Bosiljka Štefančić i Ankica Podnar, dok je marendu za davaoce osigurala Šumarija Skrad.