Učenici Osnovne škole Skrad dobili su svoje svjedodžbe na vrijeme. Zasluge za to imaju njihovi razrednici i ravnatelj Vjekoslav Pintar jer su se podaci u E-maticu MZOŠ-a unosili u noćnim satima od ponedjeljka do srijede a printanje svjedodžbi se vršilo u četvrtak od pet sati ujutro do sedam sati.

O svemu ravnatelj Pintar kaže:“Problem servera MZOŠ-a nije od ove godine, on se pojavio još prošle kada se kroz dan pojavljivalo zagušenje i jednostavno podaci nisu mogli biti uneseni te su razrednici radili i od kuće kako bi se učenicima mogle podijeliti svjedodžbe na vrijeme. Ove godine su ti problemi bili izraženiji jer je skraćeno vrijeme do kada učenici trebaju dobiti svjedodžbe. Svakako, razrednici sam savjetovao da svoj dio posla a to su unosi podataka u maticu, obave između 12 sati iza ponoći pa do 5 sati ujutro, kada je server bio ipak dovoljno brz da se svi podaci upišu. Za jednog učenika se prosječno trošilo od 15 do 30 minuta što je smatram ipak previše. Bilo bi najbolje da škole imaju dio softvera koji koristi MZOŠ uz ocjene i ispis svjedodžbi a da se poslije podjela svjedodžbi podaci ažuriraju prema E-matici“.

Ove godine prvi su u četvrtak 24. lipnja svjedodžbe dobili učenici osmog razreda koje čekaju upisi u srednje škole, dok će ostali svoje đačke knjižice i svjedodžbe primiti u ponedjeljak, 28. lipnja. Uz to odlične učenike je nagradila Općina Skrad lektirnim knjigama, dok je dvoje odličnih svih osam godina školovanja, Ivan Božić i Goran Vidmar, na prijemu kod načelnika Damira Grgurića dobilo još tri knjige, također kao nagradu Općine Skrad.