Sljedeće školske godine učenici Osnovne škole Skrad dobit će od Općine Skrad besplatne udžbenike, dogovor je to ravnatelja Osnovne škole Skrad Vjekoslava Pintara i načelnika Damira Grgurića. Početkom lipnja krenuli su dogovori o načinima pomoći roditeljima djece s područja Općine Skrad koja polaze školu.

Bilo je nekoliko varijanti pomoći i sufinanciranja udžbenika za novu školsku godinu i na kraju je dogovoreno kako će Općina sufinancirati sve udžbenike dok će roditelji kupiti radne bilježnice. Završetkom školske godine udžbenici će se vraćati i bit će potom podijeljeni sljedećoj generaciji učenika, uz dokup nedostajućih udžbenika. Roditelji će potpisati ugovor kojim se obvezuju vratiti udžbenike u ispravnom stanju a oštećene će i izgubljene udžbenike morati platiti.

”Ove bi se godine u nabavku udžbenika utrošilo oko 28 tisuća kn, a sredstva će se osigurati rebalansom Proračuna. Sljedećih bi godina, jer udžbenici će vrijediti četiri godine, u tu namjenu utrošiti mnogo manje novca jer će se udžbenici vraćati,” rekao je načelnik Grgurić.

Kao i prošle godine knjige će, ako žele, roditelji moći naručiti u organizaciji Škole a preuzeti početkom rujna u školi o čemu će se izjasniti potpisom narudžbenice i ugovora.