Osnovna škola Skrad proslavila je svoj dan, Dan škole. Djeca vrtića i učenici škole su se predstavili programom svojim roditeljima, bakama i djedovima, prijateljima i gostima u ispunjenom skradskom Domu kulture. Prije priredbe posjetitelji su imali mogućnost pogledati nekoliko power point prezentacija i izložbu uradaka tehničke grupe te kemičara.

Potom su nastupila djeca dječjeg vrtića plesnim i pjevačkim programom na glazbu klauna Čupka. Učenici škole predstavili su se scenskim igrama, igrokazima, pjesmom i plesom, sviranjem na sintesajzeru i gitari, sve na temu iz školskog života a dječja folklorna skupina „Skračka deca“ predstavila se narodnim plesovima. Ovogodišnji šarolik, raspjevan i rasplesan program oduševljavao je publiku koja je znala pljeskom nagraditi izvođače.

Na kraju programa ravnatelj škole Vjekoslav Pintar zahvalio se svima koji su se odazvali proslavi te je između ostalog rekao:“Kada se slavi Dan škole može se reći da je školska godina pri kraju. Pomalo se zbrajaju rezultati rada, učenici dijele i izračunavaju prosjeke ocjena, osmaši se spremaju za životne odluke i pitaju se kamo dalje. No danas je dan kada se treba veseliti životu, jer ovi mladi naraštaji, dječaci i djevojčice, dečki i djevojke, pokazali su nam kroz program kako oni na neki način shvaćaju život. Njihovo je glavno oruđe danas računalo, internet, mobitel, Plejstejšen igrice pa tek onda knjiga, bilježnica i olovka. No iako im je moderna tehnologija u malom prstu velika većina radi i postižu vrijedne obrazovne rezultate. U školi je tek 75 učenika, od toga dvije trećine dječaka, te su mnogi od njih opterećeni i brojnim školskim slobodnim aktivnostima, ski trčanjem, nogometom, stolnim tenisom, šahom, tehničkom grupom,učeničkom zadrugom, literarnom grupom, pjevačkim zborom, gitarom i sintesajzerom, povjesničarima, ekolozima, Crvenim križem, likovnom grupom, plesnom skupinom, novinarima, dodatnom nastavom matematike, engleskog jezika, kemije, biologije, fizike, povijesti kao i radom u mjesnim društvima i klubovima. Svi ste vi uveličali naš današnji dan, svi vi zajedno s nama činite jednu veliku obitelj koja radi na odgoju i obrazovanju naše sve malobrojnije populacije, djece i mladeži.“

Cjelokupni program posložila je Sanja Despot uz pomoć učitelja djece koja su učestvovala u priredbi, teta iz vrtića Vedrane Tomić i Vesne Jurković, Nelice Udvardi, Suzane Suvić, Diane Cindrić, Željke Komlenac, Vedrana Lakovića te vanjskih suradnica Mihaele Podnar i Matine Mulc.

Završetkom priredbe djeca su se zabavljala uz popularnu glazbu, dok su uzvanici i učitelji uz domjenak u Lovačkoj sobi izmijenili dojmove s ovogodišnje priredbe.