U Šibeniku je završeno 9. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske koje se od 14. do 16. svibnja održavalo u Šibeniku.

Natjecanje je održano od 14. do 16. svibnja u Šibeniku. U natjecateljskom dijelu nastupilo je 133 odjeljenja među kojima su nastupila i strana odjeljenja iz Mađarske, Italije, Bosne i Hercegovine te Austrije (dvije ekipe). Sve ekipe takmičile su se u dvije discipline i to vatrogasnoj vježbi i štafeti. Iako su vremenske prilike bile vrlo nepovoljne sve su ekipe uspješno završile svoje vježbe.

„Mladim Skrađanima je to bio prvi nastup na državnom natjecanju. Bez obzira na plasman ( 27. mjesto) možemo biti vrlo zadovoljni njihovim nastupom jer su među muškim ekipama PGŽ bili najbolje plasirani“, rekao je predsjednik DVD-a Skrad Damir Grgurić.

Ekipu su za natjecanje pripremali Saša Gorupić i Anđelko Pleše a na samom natjecanju vodio ih je Anđelko Pleše uz pomoć Zdenka Majetića. Ekipu su sačinjavali slijedeći mladići. U vatrogasnoj vježbi nastupili su: zapovjednik Bruno Arbanas, ciljač Luka Gecan, pumpač Alan Suvić, ciljač Renato Štimac, pumpač Kristijan Štimac, cijevni 1. Matej Hanžek, cijevni 2. Petar Butorac, cijevni 3. Mateo Beljan, cijevni 4 Filip Margeta i 10. zamjena Branimir Grgurić. U prvoj vježbi postigli su vrijeme 50.10 sec a u drugoj 51.76 sec. U štafeti su Petar Butorac, Mateo Beljan, Bruno Arbanas, Renato Štimac, Luka Gecan, Kristijan Štimac, Matej Hanžek, Alan Suvić i Filip Margeta postigli vrijeme od 83 sekunde te su u ukupnom poretku zauzeli 27. mjesto.

PGŽ još su na državnom natjecanju činile ekipe Delnica i Lokava u muškoj te Ravne Gore, Novog Vinodolskog, Delnica i Prezida u ženskoj konkurenciji. Usprkos ekstremnim uvjetima, padala je jaka kiša, nakon prilagođenih izmjena sve ekipe uspješno su završile svoje vježbe a između njih najbolje po rezultatima su:

MLADEŽ MUŠKA: 1. DVD Bedekovčina 1; 2. DVD Sveta Marija; 3. DVD Strahoninec 27. DVD Skrad,; 28. DVD Delnice i 54. Lokve.

MLADEŽ ŽENSKA: 1. DVD Josipdol; 2. DVD Čakovec; 3. DVD Desno Trebarjevo; 26. DVD Ravna Gora; 31. DVD Novi Vinodolski; 43. DVD Prezid i 45. DVD Delnice.