Iza ponoći, oko 13,30 sati u selu Bukov vrh buknuo je požar na pomoćnoj kućici obitelji Vinka Dolušića u kojoj je bila ljetna kuhinja, svinjac, pomoćna prostorija i sušilo za meso.

Prvi su počeli gasiti požar vatrogasci DVD Bukov vrh kojima su se nakon dojave i uzbunjivanja pridružili s dva kombi i dva navalna vozila članovi DVD-a iz Skrada. Nakon sat vremena požar je lokaliziran. Okom vidljivo izgorjela je krovna konstrukcija kućice, te su dijelom oštećene donje prostorije.

Najvjerojatniji uzrok požara je iskra vatre koju su vlasnici naložili radi sušenja šunki u sušilu. Na mjesto požara došli su i vatrogasci JVP iz Delnica no oni nisu intervenirali jer je požar bio skoro ugašen, odnosno pod kontrolom. Sreća u nesreći je bilo mirno vrijeme bez vjetra te vatrena buktinja nije zahvatila susjedni sjenik i obiteljske kuće koje su bile u blizini.

Još jednom se pokazalo koliko su seoski DVD-i značajni jer su oni do dolaska vatrogasaca iz Skrada, kontrolirali i skoro ugasili požar. Ukupno je u gašenju učestvovalo dvadesetak vatrogasaca iz Skrada te osam vatrogasaca iz Bukovog vrha. Bio je to prvi ovogodišnji požar ni dan iza proslave Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.