Međunarodni dan plesa ustanovljen je 1982. godine na inicijativu Comité de Danse International de l’Institut International du Théâtre (IIT/UNESCO). Izabrani datum za slavlje, 29. travanj, dan je rođenja Jean-Georges Noverra (1727-1810), kreatora modernog baleta. Cilj je poruke i Međunarodnog dana plesa ujediniti svijet plesa, odati počast plesu, slaviti njegovu sveobuhvatnost, nadvladavajući sve političke, kulturalne i etničke prepreke, okupljajući zajedno ljude u prijateljstvu i miru u univerzalnom jeziku – plesu, što je bilo vidljivo iz uređenog panoa u hodniku škole.

„Ples ne zahtijeva ni pero ni kist. Jedino neophodno sredstvo ljudsko je tijelo. Tko zna plesati zna hodati“, poznata je uzrečica.

S tom porukom su i skradski učenici posvetili međunarodnom danu jedan sat druženju uz ples i pjesmu. Publici, učenicima, učiteljima i djelatnicima škole kroz 40-minutni program koji je osmislila učiteljica Diana Cindrić, voditeljica ritmičke skupine, predstavile su se učenice i učenici Lea Sveticki, Andrej Šutej, Tihana Strčić, Antonija Šutej i plesna skupina III. i IV. razreda te su zasluženo pobrali aplauz svih nazočnih.