U organizaciji Šumarije Skrad u izletištu Zeleni vir održana je izložba slika likovnih umjetnika koji djeluju u sklopu likovne radionice „Veli pinel“ iz Kostrene. Petnaestak slikara radionice predstavili su svoje radove izložbom na otvorenom prostoru ispred Izletničkog doma.

Organizator susreta u Zelenom viru Željko Delač, povjerenik za kulturu Društva Gorana u Rijeci je rekao:“Ideja je potekla od naših članova koji su pred nekoliko godina bili u Zelenom viru i danas, uz pomoć Šumarije Skrad, se ideja ostvarila. Mi smo danas ovdje i nadamo se da ćemo ispuniti današnji dan planiranim zadacima, u prvom redu slikanjem na raznim lokacijama u Zelenom viru“.

Stručni voditelj likovne kolonije „Veli pinel“ prof. Josip Deranja je svoje oduševljenje prirodom objasnio: „Mi trebamo u tom činu dodira s prirodom vidjeti više od običnog posjetioca jer ovo što ovdje vidimo je dovoljno da rezultat bude odličan“.

Poslije razgledavanja izletišta, slikari su prionuli svom poslu, uzeli su papir, boje, kistove u ruke i motivi Zelenog vira su se našli na papiru. Slikanje u miru i ljepoti prirode uz šum vode bilo je vrlo interesantno i za posjetioce Zelenog vira. Od poznatijih umjetnika prisutan je bio Siniša Popović, poznati riječki likovni stvaralac.

Lijepo vrijeme je umjetnicima omogućilo da svoje impresije krajolikom prenesu na papir te su u popodnevnim satima slike bile dovršene.

V.P. 2/VII./2005.