Vijećnici su na održanoj 9. sjednici Općinskog vijeća raspravljali o uređenju centra mjesta, konkretno parka Mladih i malog parkirališta do njega. Kako se približava Dan Općine načelnik Općine Damir Grgurić je u kontaktu s HEP-om, pogon Skrad dogovorio uređenje dijela tog prostora kako bi on izgledao ljepši. Načelnik je kontaktirao vlasnika Cvjećarnice Ivana Burića koja se nalazi na sredini malog parkirališta te su u tijeku prvi dogovori oko njenog izmještanja na prikladniju lokaciju te bi se time višegodišnji problem ljetnih kulturnih događanja na otvorenom prostoru riješio na obostrano zadovoljstvo. Općina je u prvim razgovorima ponudila besplatno izmještanje objekta na novu lokaciju koja bi se dogovorila. Ovom ponudom Općine vlasnik cvjećarnice Ivan Burić je na potezu te se vijećnici Općine Skrad nadaju povoljnom ishodu.

Ako do dogovora ne dođe uskoro se donosi UPU naselja Skrad u kojemu je taj prostor namijenjen parkirališnom prostoru te po potrebi za održavanje kulturno zabavnih sadržaja te će slijedom donesenog UPU-a tada vlasnik cvjećarnice morati napustiti ovaj prostor no tada bez pomoći Općine jer ne postoje ni papiri kojima je gosp. Burić vlasnik ili zakupac ovog prostora na neograničeno vrijeme a on prema riječima načelnika plaća jedino komunalnu naknadu.

U ostatku sjednice predsjednik LAG-a za Gorski kotar Petar Mamula predstavio je „Strateški plan održivog razvoja Gorskog kotara“ koji su podržali vijećnici svojim pozitivnim mišljenjima te je on i usvojen.

Potom je prihvaćen godišnji obračun Proračuna Općine Skrad za 2009. godinu, na koji je primjedbu imao vijećnik Zatezalo rekavši kako je nakon promjene vlasti u Općini tražio da se rebalans donese prije kako bi korisnici znali na čemu će temeljiti svoj rad do kraja tekuće 2009. godine. Potom je prihvaćeno izvješće o izvršenju proračunske pričuve za 2009. godinu, odluka o visini plaće općinskog načelnika kojom će ona ostati na razini plaće njegovog prethodnika, oko 9.400,00 kn neto. KUD „Zeleni vir“ moći će koristiti grb Općine Skrad na svojim uniformama. Utvrđen je program obilježavanja blagdana u 2010. godini te je prihvaćeno izvješće Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu PGŽ Stara Sušica.

U aktualnom satu načelnika Općine Damira Grgurića vijećnik oporbe dr. Grgurić pitao je i zatražio da Šumarija Skrad dostavi terminski plan uređenja starog parka dok je Zatezalo pitao što će biti s cestom, odnosno njivama koje su na dionici Divjake Skrad preko Sevskih njiva tijekom zime dosta oštećene. Načelno je dogovoreno kako bi bilo najbolje da sanaciju obavi Općine Skrad u svom aranžmanu iako je to županijska prometnica te se time umoljavaju vlasnici oštećenih parcela za razumijevanje.