Nakon održanih blagoslova košarica s jelom na Veliku subotu, nedjelja je bila posvećena slavljenju Uskrsa te je u mjesnoj crkvi Sv. Antuna održana svečana pjevana misa koju je pred okupljenim vjernicima vodio vlč. Stjepan Porkulabić uz pratnju crkvenog zbora.

U prvom dijelu službe riječi čitani su ulomci iz Biblije, pjevane su pjesme, održana je propovijed, ispovijed vjere i molitva vjernika. U drugom dijelu pročitana je Uskršnja poruka nadbiskupa riječkog, Ivana Devčića te je potom održana euharistijska služba, čin hvale i zahvale nebeskom Ocu koje je završilo Pričešćem, primanjem Tijela Gospodinovog i molitvom Očenaša.

Na kraju mise vlč. Porkulabić se obratio vjernicima riječima:“Svima dragi poštovani vjernici želim stisnuti ruku i čestitati blagoslovljeni Uskrs. Neka ovaj Uskrsni mir kojega Hristos nosi uđe u vaša srca, bude u vašim domovima. Prenesite pozdrav starijima i nemoćnima koji su kod kuće, da taj Isusov mir širimo mi zajedno kao kršćani i time svjedočimo vjeru.“ Nakon župnih obavijesti vjernici su otpjevali pjesmu Kraljice neba te su se razišli svojim kućama.

Tijekom mise pristigla je radosna vijest o rođenju sina mlade obitelji Bertović, Danijela i Katarine te su završetkom mise uslijedile čestitke ponosnoj baki Nadi Podnar na prvom unuku Luki. Neka ih zdravlje i sreća prati.

ČESTITKE NADI PODNAR NA PRVOM UNUKU