Nositeljica liste PGS –a Skrad je Mira Đorđević dipl.ing. šum., nalazi se na županijskoj listi te je kandidat za predsjednika Općinskog vijeća Skrad.

Skradski PGS zalaže se da članovi Općinskog vijeća budu prije svega ljudi koji će bez stranačke opterećenosti, djelovati kao jedinstveno općinsko tijelo i donositi odluke na dobrobit cijele Općine Skrad. Jedna od važnijih zadaća stranke biti će i ravnopravna raspodjela sredstava Općinskog proračuna kojeg zajednički pune svi građani, na sve Udruge i Društva koja djeluju na području Općine Skrad te čim skorije aktiviranje prostornog plana i zapošljavanje komunalnog djelatnika koji će brinuti o čistoći mjesta.

U stranci smo mišljenja da je turizam grana koja Općini Skrad, pa i cijelom Gorskom kotaru, može u najkraćem roku donjeti gospodarski napredak te s nestpljenjem očekujemo čim skorije stavljanje u funkciju objekata bivšeg vojnog doma na Šiljaru. Time se otvaraju nova radna mjesta, nove djelatnosti, tržišta za loklane proizvode, mogućnost dodatne zarade i priljev veće količine novca, unapređenje infrastrukture i još puno toga. Kao predsjednica stranke osobno sam se založila za rješavanje imovinsko pravnih odnosa na Šiljaru koji su do sada bili kočnica poštivanja potpisanog ugovora.

PGS je stranka koja u Skradu ne djeluje radi osobne koristi nego radi vas dragi Skrađani i Gorani. Nastojali smo konstruktivno djelovati u Općinskom vijeću kroz sva područja i sudjelovati u rješavanju problema bilo socijalnog zbrinjavanja, sporta, kulture, zimskog održavanja cesta, izbora najboljih izvođača radova, zbrinjavanja umirovljenika i svaki smo posao odradili pošteno i korektno prema svima.

Mišljenja sam da kandidati s drugih lista nisu dovoljno iskoristili svoje mogućnosti i prliku koja im se pružila za rješavanje vitalnih problema naše Općine zato mislim da će biračko tijelo dati podršku nama, PGS- u na listi broj 5, jer su prepoznali naš rad i mogućnosti. Nakon izbora otvoreni smo za razgovore sa svima, a naš je slogan «Mi hoćemo,mi možemo,mi znamo».

V.P. 30/06/2005.