Još je jedna godina na izmaku. Počinju se raditi inventure ostvarenog, zbrajaju se i plaćaju posljednji računi, kako tvrtke tako općina i građani. Troši se ušteđevina u šoping centrima, kupuju se božićni pokloni, planiraju se dočeci Nove godine i odlasci na skijanje.

Što čeka Skrajane na kraju ove godine?

Uskoro, 12. prosinca, održava se peti, jubilarni Gorski sajam u skradskom Domu kulture, gdje će PINS Skrad brojnim događanjima predstaviti goranske poduzetnike. Za Božić, 25. prosinca skijaški klub Polet održava svoju tradicionalnu Božićnu zabavu s bogatom tombolom uz grupu Enigma i popularnu cijenu ulaznice od 30 kn. Na Staru godinu pozivaju se svi žitelji Skrada na zadnje druženje u 2009. na malo parkiralište između 11 i 15 sati kako bi uz malo jela i pića otpratili recesijsku godinu. Organizator ove manifestacije je TZ Općine i Općina Skrad. U večernjim satima Stare godine svi su pozvani na doček Nove godine u Domu kulture koji organizira ugostiteljski obrt Poky uz cijenu od 200 kn (ulaznica i večera) uz grupu Divlja ruža iz Mrkoplja.

Sve zajedno čekaju nas interesantni i raznovrsni dani do kraja godine.

Na kraju, Skrad je napokon u centru mjesta dobio novogodišnju jelku koju su ukrasili djelatnici HEP-a i učenici škole te vrtića. Učenici školske zadruge su obojali ukrase, kuglice i kolutiće koji su završili na jelki. Kako je to prva postavljena jelka s ukrasima nakon dugo godina, ona ima i posebno značenje, te se pozivaju mještani da na nju postave svoju kuglicu kao što su to učinila djeca vrtića sa svojim roditeljima. Neka to bude jelka novogodišnjih želja, želja na dobrobit Općine u kojoj živimo.

Sretan Vam Božić i Nova 2010. godina.

BOŽIĆNA KUGLICA ŽELJA