Inicijativom članova PGS-a održan je sastanak užeg rukovodstva stranke kojim su se željeli osvrnuti na protekle izbore i rezultate izbora. Predsjednica Mira Đorđević čestita izbornim pobjednicima ali želi i ukazati na neke činjenice koje su ostavile sjenu tijekom izbornog dana, 15. svibnja 2005.

PGS-ovci žele građanstvu Općine Skrad reći da je bilo nekih radnji koje nisu bile regularne tog dana. Radi se o sljedećem. Birački odbor zaprimio je poziv dviju bolesnih osoba iz sela Rogi – Buzin koje su željele glasovati. Odlaskom na teren dvoje članova biračkog odbora pratio je promatrač, koji je ujedno bio na kandidacijskoj listi jedne stranke i temeljem toga nije smio biti u pratnji članova biračkog odbora (prema odredbama Izbornog zakona). Predsjednik ili zamjenik biračkog odbora umjesto da je dao onoliko listića koliko je bilo poziva za glasovanje izvan glasačkog mjesta daje točan broj listića prema broju stanovnika dotičnih naselja koji su bili na biračkom spisku te u tim mjestima glasuju i birači koji nisu dali zahtjev za glasanje zbog bolesti ili nekog drugog opravdanog razloga. Postavlja se pitanje, tko je u toj situaciji pogriješio, predsjednik biračkog odbora ili predsjednik izbornog povjerenstva, ili promatrači određene stranke koji nisu dali primjedbe u toj situaciji. Je li greška bila nenamjerna ili namjerna, ostaje tajna, mišljenja su članovi PGS-a.

Bez obzira na sve to članovi PGS-a i njihova predsjednica nastavljaju raditi na podizanju rejtinga stranke, žele biti konstruktivni dio razvoja Općine Skrad, ali će biti i oštri kritičari grešaka koje će počiniti vladajuća stranka.

V.P. 18/06/2005.