Predstavnici kuglačkih klubova su na poziv predsjednika Vijeća Dubravka Grpca održali sastanak kojim se željelo doći do poboljšanja uvjeta rada oba kluba, vezano uz korištenje kuglane u narednom periodu, kao i poboljšanju rezultata, slavljenika KK Polet koji ove godine slavi 25 godina djelovanja i KK Skrad koji svojim mladim kuglačima može pomoći igračkim kadrom stariji klub. U sljedećem razdoblju oba kluba bi se izjednačila pri korištenju kuglane, uvjeti na kuglani će se poboljšati, od grijanja do treninga, ali će se i maksimalno štedjeti jer sredstva iz proračuna oba kluba pokrivaju oko 50% godišnjih troškova natjecanja. Općina kao vlasnik se obvezala da će u sljedećem periodu obnoviti automatiku i staze za što će izračune pripremiti uprava KK Polet.

KK Polet, po riječima predsjednika je tijekom prošle natjecateljske sezone muku mučio s ozljedama igrača i bez kvalitetnih zamjena je došlo do krize rezultata te je klub ispao iz druge lige. Kroz nekoliko dana počinje prijelazni rok te nam je želja kvalitetno popuniti prvu ekipu igračima iz naše sredine, konkretno zainteresirani smo za nekoliko igrača KK Skrad. Predstavnik KK Skrad Danijel Bertović je načelno podržao mišljenje gosp. Matije Šporčića, te je ugovoren sastanak kojim bi klubovi pokušali dogovoriti daljnju suradnju i prijelaz najboljih u KK Polet, a sve u cilju razvoja kuglačkog sporta u Skradu.

Predsjednik Odbora za sport Duško Zatezalo je napomenuo da se sada u Općini Skrad pojavljuju novi korisnici sredstava za sportske aktivnosti i da će se sredstva morati povećavati kako bi svi bili zadovoljni. Krenuo je nogomet s dvije ekipe, moguće je oživljavanje skijanja i još nekih sportova a sve to će utjecati na povećanje proračunskih sredstava za sport ali i na moguće smanjenje sredstava za neke korisnike, što znači da će se kvaliteta pratiti, dok će se klubovima, koji su formirani zbog „bitno je natjecati se“, u sljedećem periodu sredstva biti smanjena. Što se kuglačkih klubova tiče oni bi se morali pomagati i stručno i kadrovski. Mora postojati plan razvoja sporta, zaključuje Duško Zatezalo.

V.P. 16/06/2005.