Nova školska godina za skradske školarce je započela. Po prvoj zvonjavi školskog zvona učenici su se okupili u holu gdje ih je pozdravio riječima dobrodošlice ravnatelj Vjekoslav Pintar a potom načelnik Općine Skrad Damir Grgurić koji je ukratko rekao kako će Općina činiti sve da mladi osjete njihove aktivnosti kroz financiranje raznih projekata i aktivnosti, uz primjedbu kako trebaju više činiti na čuvanju ne samo školske imovine već i društvene jer sve štete idu iz džepa njihovih roditelja koji plaćaju porez u općinski proračun. Potom su roditelji i njihovi prvoškolci u pratnji razrednice Nelice Udvardi otišli u svoju učionicu gdje su se djeca upoznala, porazgovaralo se o knjigama, rasporedu sati i obvezama koje ih čekaju.

Roditelji su se zadržali prije odlaska kućama na kavi s ravnateljem u neformalnom razgovoru a oko jedanaest sati u mjesnoj crkvi Sv. Antuna održana je misa posvećena početku školske godine u kojoj je vlč. Stjepan Porkulabić pozdravio djecu i njihove učitelje te svima zaželio sretan početak i uspješnu školsku godinu.

Misi su prisustvovala i djeca vrtića u pratnji odgojiteljica, Vedrane Tomić i Vesne Jurković te njihovih roditelja. U jutarnjim satima vrtić je posjetio i načelnik Grgurić, pozdravio je djecu i uručio im tortu, razgledao je prostor vrtića koji je uređen za cjelodnevni boravak djece.

Sutra je novi dan i školske obveze će zaista početi prema zacrtanom planu i programu. Slijedi rad i izvršavanje školskih obveza uz napor sviju koji učestvuju u odgoju i obrazovanju skradskih školaraca.