U Skradskoj dragi proteklog vikenda boćarskim turnirom otpočela su događanja kojima se obilježava Dan Općine Skrad. Na boćališta u Skradskoj dragi izašlo je deset ekipa iz Skrada te susjednih naselja, Ravne Gore, Brod Moravica, Stare Sušice, Velikih Draga, Starih Lazi te je nakon cjelodnevnog nadmetanja prvo mjesto i pehar, medalje te novčana nagrada pripala ekipi Starog Laza. Drugo mjesto osvojila je ekipa Stari Lazi iz Brod Moravica dok je treća bila ekipa Steyman iz Skrada, koji su također nagrađeni peharima i medaljama. Tijekom dana održano je natjecanje u izbijanju i bližanju te su pehare osvojili Hrvoje Đaković iz Skrada i Marko Matijašić iz Mrkoplja.

RADI NA STILU BACANJA

Osim boćanja održana su natjecanja u pikadu i stolnom nogometu. U pikadu su pobijedili Štimac i Arbanas, drugi su bili Cindrić i Zatezalo i treći Tomljenović i Brenc, svi iz Skrada. U stolnom nogometu prvi je bio muško ženski par Kauzlarić – Malnar, drugi Štimac- Arbanas i treći par iz Ravne Gore.

Organizaciju cjelodnevnih događanja u Skradskoj dragi su vrlo uspješno odradili članovi Kuglačkog kluba Skrad i ugostiteljski objekt Point, a nagrade su osigurali Općina Skrad i KK Skrad. Sve su to začinili svojim kuharskim umijećem Davor Ribić, Krešo Đaković i Vjekoslav Bauer spremivši kotao domaćeg graha s kobasicama.