Izbori su u Skradu završili pobjedom koalicije HDZ-PGS-HSS. Rezultati su više nego iznenađujući jer ni Koalicija ni SDP nisu očekivali tolike razlike. U borbi za načelnika Damir Grgurić je dobio 402 glasa nasuprot 330 Dubravka Grpca. U borbi za vijećnička mjesta Koalicija je dobila 482 glasa naspram 248 glasova SDP-a. Izračunom će u Vijeću sjediti vjerojatno 6 vijećnika Koalicije i 3 vijećnika SDP-a. U sljedeće 4 godine mjesto načelnika će obnašati Damir Grgurić, a zamjenica će biti Mira Đorđević. U vijeću će sjediti po listama, koalicijski vijećnici IVAN CRNKOVIĆ /Bartolov/ (HDZ), KATARINA PODNAR,dipl. teolog(HDZ), MILIVOJ RUPE, oec.(HSS), JOSIP CRNKOVIĆ,ing. (HDZ), DRAŽENKO ŽAGAR, ing.(PGS), NENAD MANCE (HDZ) te iz SDP-a DUŠKO ZATEZALO, prof. dr. JOSIP GRGURIĆ i ŠIME JAŠKA. Ovo su neslužbeni rezultati što se tiče vijećničkih mjesta. Opširniji rezultati će biti objavljeni tijekom ponedjeljka.

Prve izjave čelnika SDP-a Duška Zatezala i Dubravka Grpca o rezultatima izbora

„Nisam očekivao takav rezultat, jednostavno birači nisu prepoznali naše rezultate, zahvaljujem biračima koji su dali glas nama, idemo dalje, izvršit ćemo analize rezultata i raditi dalje. Naša kampanja je bila usmjerena na birače SDP-a, a o protivnicima mogu reći da nisu ništa radili…, , žao mi je što sam se ovih četiri godine toliko izmučio, da moj rad nije prepoznat, razmislit ću o svom radu i što dalje,“ zaključio je Zatezalo.

Dubravko Grbac kaže:“ Teško je sada nakon dvadeset minuta reći razloge gubitka izbora, za mene osobno su rezultati iznenađenje, oni sve govore, mi možda svoje rezultate nismo dovoljno dobro prezentirali, sada smo tu gdje smo, očito je da se onih osam godina HDZ-ove vlasti zaboravilo, očito je da su na scenu došli novi ljudi, mogu reći da mogu čistog obraza i čela proći Skradom i gledati što smo u ovih osam godina učinili. Dalje, pošteno ću se odmoriti, razmisliti o svemu, pa ću onda odlučiti što i kako dalje. Hvala medijima što ste nas tako vjerno pratili a pobjednicima izbora čestitam na pobjedi kao i biračima koji su nas poduprli…“

Prve izjave Damira Grgurića, čelnika Koalicije Damir Grgurić koji je bio vidno uzbuđen, suznih očiju, suza radosnica i u početku ne vjerujući tako visokoj pobjedi uz čestitke članova koalicije i simpatizera prokomentirao je rezultate izbora. Evo video zapisa.

U njihovom stožeru u Vatrogasnom domu okupilo se stotinjak simpatizera Koalicije koji su dugo u noć slavili pobjedu koju su čekali osam godina…