Dogodilo se u lipnju 2. lipanj 2008.

Učenici Osnovne škole Skrad u pratnji razrednika bili su na jednodnevnom izletu na Plitvička jezera pod pokroviteljstvom DVD-a Skrad.

9. lipanj 2008.

Poznati ruski šahovski trener Aleksandar Lisjenko posjetio je skradsku školsku šahovsku družinu u kojoj su ponikli odlični šahisti Tomislav Brenc, Domagoj Grgurić, Barbara Rački te se tijekom trosatnog posjeta upoznao s Školom te odigrao simultanku s 24 učenika- šahista koji vole ovu drevnu igru.

10. lipanj 2008.

Na redovitoj izbornoj skupštini su u redove MHCK primljeni učenici prvog razreda a potom su članovi Mladeži jednoglasno za novu predsjednicu Mladeži HCK OŠ Skrad izabrali Martinu Ožanić te za članove predsjedništva Elenu Cindrić i Gorana Vidmara.

13. lipanj 2008.

Sv. Antun Padovanski, zaštitnik Skrada i njegovih žitelja svečano je obilježen pjevanom misom koju je vodio vlč. Stjepan Porkulabić uz pratnju pjevača župskog zbora. Vlč. Porkulabić je u svom obraćanju vjernicima rekao:„Živite život malo više kao Sv. Antun koji je svoje bogatstvo i plemićko podrijetlo pretpostavio vjeri u Boga…“

14. lipanj 2008.

Otvoren je kafe bar Luizijana u prostoru nekadašnjeg Tranzit restorana nasuprot Inine benzinske stanice u Skradu. Vlasnik objekta Čedomir Rađenović otvaranjem kafe bara ispunio je obećanje dano na sjednici Turističke zajednice što se i dogodilo ovog vikenda. Objekt nosi ime Luizijana jer se nalazi uz poznatu staru cestu koja je nekada život značila za ovaj kraj. 17. lipanj 2008.

Odlukom Poglavarstva Općine Skrad prihvaćena je najpovoljnija ponuda, od četiri pristigle na natječaj za rekonstrukciju kuglane u Skradu, tvrtke „Reimer Dragaš šport“ iz Zagreba koja će za 582.995,06 kn izvršiti rekonstrukciju kuglane tijekom srpnja i trebala bi se otvoriti do 15. Kolovoza, uz Dan Općine.

18. lipanj 2008.

Općina Skrad druge godine zaredom nagradila je najbolje učenike, učenike koji su razred završili odličnim uspjehom. Ove godine nagradu su učenici iskoristili u Top termama u Topuskom gdje su većinu vremena proveli kupajući se na bazenima ovog lječilišta. 20. lipanj 2008.

Zadnji dan nastave učenici su proveli uz svoje razrednike te priredbu za učenike škole i osmaše koji završavaju školovanje koju su pripremili učenici od V. do VII. razreda. Po priredbi u mjesnoj crkvi Sv. Antuna održana je misa posvećena završetku ove nastavne godine. 20. lipanj 2008.

Završila skradska nogometna euforija. Petkovim porazom Hrvatske od Turske završila je i skradska nogometna euforija. Većina Skrajana gledala je utakmice hrvatske reprezentacije kod kuće, u kafićima ili domu DVD-a Skrad. Najveći broj, od 50 do 100 poklonika nogometne igre i hrvatske reprezentacije okupljao se u Domu DVD-a Skrad koji su željeli u društvu pogledati utakmice i igru naših reprezentativaca.

22. lipnja 2008.

Dvjestotinjak oldtimera, motora i automobila, ovog vikenda učestvovalo je na 14. Goranskom rallyu „Demon goranskih šuma“ od Delnica – Zelenog vira – Skrada – Ravne Gore – Begovog Razdolja – Mrkoplja i natrag do Delnica. U Zelenom viru, izletištu Hrvatskih šuma, bajkeri su našli ugodnu hladovinu šetnjom bučnim Vražjim prolazom. Naravno, kušali su štrudlu „crnog kuhara“ Igora, uz koju su stariji bajkeri popili koju pivu, gemišt ili crno vino a mlađi kolu ili sok.

22. lipnja 2008.

Skradski planinari su ovoga vikenda uz odaziv i dolazak planinara susjednih društava obilježili Dan planinara petim tradicionalnim pohodom, koji je vodio Robert Štefančić, od Skrada preko Tuških njiva, Pete klupe, Duge stijene, Jasli i vidikovca Perića do Skradske drage. Nakon četverosatnog pješačenja, planinari su nastavili druženje uz planinarski ručak, fažol i piće u Skradskoj dragi uz harmoniku, ples i pjesmu.

29. lipanj 2008.

Kuglači KK Skrad uređivali su park iznad malog parkirališta. Odstranjeno je nekoliko lipa, breza, nisko raslinje te više polomljenih grana na drveću u parku. Uz to postavljene su tri nove klupe. Akciju su pomogli svojim vozilima DVD Skrad i UTO Poky iz Skrada.

30. lipanj 2008.

Oko podneva načelnik Općine Skrad primio je pet odličnih učenika OŠ Skrad, Davida Beljana, Ninu Gecan, Juricu Grgurića, Anju Pintar i Barbaru Rački, koji su svih osam razreda završili s odličnim uspjehom. U kratkom obraćanju zaželio im je uspješan nastavak školovanja te po školovanju nastavak života i rada u Općini Skrad. Primanju su bili nazočni razrednica Antica Šporčić te ravnatelj škole Vjekoslav Pintar.

U večernjim satima učenici VIII. razreda su se oprostili od svoje škole, razrednice, učitelja i djelatnika i krenuli su prema novim izazovima, srednjim školama prema njihovom odabiru.