SDP je predstavio svoje kandidate za lokalne izbore. Predsjednik stranke gosp. Duško Zatezalo je u uvodu pozdravio kandidate s Županijske liste SDP-a i koalicijskih partnera, gđu. Tončicu Kazanova Nikolu i Anđelka Florijana, prisutne simpatizere i članove te predstavnike medija. Viziju Skrada koalicija SDP-HSU vidi kroz razvoj turizma, Skrad kao destinaciju visokog turizma, kroz razvoj kućnog, seoskog i eko turizma, kroz proizvodnju zdrave hrane, razvoj malog obrtništva, kroz otvaranje poduzetničke zone i komercijalog iskorištavanje vode.

Nositelj liste, gosp. Dubravko Grbac, pobliže je predstavio sve članove koalicijske liste koji su se potom predstavili te pobliže rekli svoja mišljenja o budućnosti Skrada.

Dr. Josip Grgurić je kao nezavisni kandidat na listi SDP-a istaknuo svoj „san“ o revitalizaciji objekata na Šiljaru koji bi trebali ubrzo postati mjesto visokog turizma u svrhu zdravstveno rekreativnog turizma. Gorski kotar je mala Švica, a Skrad bi u njemu trebao biti hrvatski Davos.

Zdravko Jurković, predsjednik HSU-a je naveo potrebe umirovljenika, za zdraviji i bogatiji život najbrojnije populacije u Skradu.

Vedrana Tomić istakla je potrebu otvaranja novih radnih mjesta, kroz pokretanje Šiljara, kako bi se mladi zadržali na području naše Općine.

Duško Zatezalo je naglasio na kraju značenje sporta, populaciji kojoj je najpotrebniji, vračanje nogometa i uskoro skijaškog trčanja mladima, te značaj vode i njeno ekonomsko značenje te komercijalno iskorištavanje u budućnosti.

Gosti su izrazili zadovoljstvo razvojem Gorskog kotara i dosad učinjenim u zadnje četiri godine obnašanja izvršne vlasti uz želju da će i u Skradu dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća i u iduće četiri godine obavljati predsjedničku funkciju. To znači da će koalicija SDP-HSU biti prepoznata kod birača i dobiti podršku .

Nositelj liste Dubravko Grbac na kraju kaže:“Prvi put idemo na izbore u koaliciji s HSU-om, demokracija se razvila i zbog toga smo zadovoljni. Ima šest lista, očekujemo dobar izborni rezultat i u koaliciji s jednom ili dvije stranke nastavak obnašanja izvršne vlasti. Glasajte za nas jer mi imamo viziju razvoja naše lijepe Općine“.

Inače, u petak u popodnevnim satima, iza 13 sati, Gorski kotar, odnosno Skrad će posjetiti župan Zlatko Komadina s članovima županijske liste. Pridružite nam se na gornjem parkiralištu, pozivaju Vas članovi liste br. 6.

V.P. 07/05/2005.