Lijepo sunčano vrijeme, s temperaturom od 20-ak stupnjeva, idealno je bilo za hodočašće prema kapelici Marijinog Uznesenja na Nebo u Skradskom vrhu, koje svake godine privuče u Skradski vrh velik broj vjernika i štovatelja Marije, Majke Božje. Sv. misa održana je kod kapelice Marijina Uznesenja na Nebo podno 1044 metra visokog Skradskog vrha. Misi su prisustvovali brojni vjernici Župe Divjake Skrad ali i vjernici iz susjednih mjesta pa su tako Brodmoravičani hodočastili pješice do Skradskog vrha…Na vrhu je bilo nešto manje vjernika nego prošle godine koje ni korona nije mogla spriječiti da ne dođu pokloniti se „Mariji“ u Skradskom vrhu. Najmlađi na Skradskom vrhu bio je Bernard Briški, star 5 mjeseci.

Vjernici su s buketima cvijeća u rukama hodočastili iz raznih pravaca, Hripca, Skradske drage, Perića prema kapelici podno Skradskog vrha. Svečarskom ugođaju pridonio je svojom propovijedi vlč. Stjepan Porkulabić, koji je ujedno pozdravio općinske čelnike, prisutne članove Općinskog vijeća.

Vlč. Porkulabić između ostalog je rekao:“Vi koji ste došli iz dana u dan potvrđujete svoju vjeru a danas na Marijin blagdan potvrđujete dodatno svoj zavjet pripadnosti kršćanskoj zajednici. Svatko je do Marijinog svetišta došao svojim putem… Danas smo ovdje zajedno srcima i vjerom s našom nebeskom Majkom a ovdje u Skradskom vrhu još smo bliže Bogu. Danas svi slave Mariju moleći se da pomogne svakom od nas.“

Po blagoslovu cvijeća, završetkom misnog slavlja vjernici su se u kapelici molitvom obratili Majci Mariji a završetkom mise je većina hodočasnika krenula prema središtu sela Hribac gdje je Općina Skrad pripremila domjenak.