Sv. Antun Padovanski, zaštitnik Skrada i njegovih žitelja svečano je obilježen pjevanom misom koju je vodio vlč. Hrvoje Poljak , uz pomoć vlč. Tomislava Ravnjaka iz Brod Moravica te domaćin vlč. Stjepana Porkulabića uz pratnju pjevača župskog zbora.

Vjernici župe Skrad i okolnih naselja popunili su crkvu Sv. Antuna Padovanskog, no nije bilo gužve kao prethodnih godina. Moglo bi se reći da korona mjere još uvijek vrše svoj pritisak na vjernike, iako se to nije moglo reći za jučerašnju svečanu misu.

U svom obraćanju vjernicima vlč. Poljak ispričao je ukratko vjernicima životni put Sv. Antuna Padovanskog i pritom je naglasio značaj Sv. Antuna u životu svakog čovjeka te rekao: „Treba nam više vjere u Boga, više ljubavi prema njemu, više ljubavi u međusobnim odnosima, posebno bračnoj zajednici… Sveti Antun je zaštitnik siromašnih i potlačenih, propovjednika, majki, starih ljudi, izgubljenih stvari…“. Vlč. Poljak je krajem mise blagoslovio svu djecu prisutnu na misi posvećenu zaštitniku Skrada…

Za vjernike koji su prisustvovali proslavi dana Župe Skrad pripremljen je domjenak na otvorenom te su nakon mise svi nastavili slaviti svog zaštitnika uz kobasice, kolače i razne napitke, uz ugodno sunčano vrijeme na platou uz crkvu Sv. Antuna.