Misom Zahvalnicom, uz sunčano i toplo vrijeme i 8 stupnjeva, vjernici župe Skrad su se u crkvi Sv. Antuna oprostili od 2019. godine. Vlč. Stjepan Porkulabić istaknuo je kako je statistika ove godine slična prošlogodišnjoj. „Sve više je praznih ognjišta, zatvorenih kuća, 29 je žitelja umrlo, dok se sedmero djece krstilo/jedno starije/, održana su dva vjenčanja, što je podatak koji zabrinjava. No s druge strane, ponajbolja smo goranska župa koja suosjeća s onima koji su u nevolji…, što je za svaku pohvalu i nastavimo tako. Bez obzira što nas ima malo mi znamo činiti dobro…“, zaključio je vlč. Porkulabić.

„Na koncu ove građanske godine, budimo zahvalni Bogu, jer kako vrijeme ide tako i ljudi idu s vremenom i trebamo biti ponosni i zahvalni na darovima koje nam Bog daje. Usprkos nepovoljnoj statistici, život mora teći dalje. Nastavimo stvarati nove vrijednosti, okrenimo se stvarnosti, novom vremenu. Nastavimo pjevati i moliti kao što to činimo godinama zajedno s Bogom koji nas na svakom koraku prati,“ poruka je vlč. Porkulabića.

Uz Novogodišnju čestitku svim žiteljima župe Skrad, vjernicima, bolesnima i nemoćnima i Božji blagoslov zaključena je Silvestarska misa.