Kulturno umjetničko društvo „ZELENI VIR“ i Folklorna skupina Skračka deca Skrad organizirali su Božićno novogodišnji koncert u skradskom Domu kulture u kojemu su sudjelovali osim domaćina gosti iz Ravne Gore Školski zbor Brezice, učenici Osnovne škole Skrad i dječji vrtić Bubamarci Skrad.

Koncert je započeo nastupom mlađe skupine folklorne skupine Skračka deca koja je otplesala Tri koraka, Klop polku, Seljančicu te brojalicu Ćvorak. Zatim je nastupio školski zbor Brezice iz Ravne Gore uz vođenje dirigentice Žakline Majetić Mufić pjesmama Kumbaya, Usrećuješ me, Shallow, Siyahamba, Puštam sve i Sretan Božić svakome. Skradski vrtićarci predstavili su se recitacijom Isusus za rođendan, pjesmama Djetešce nam se rodilo, Veseli se Majko Božja. Starija folklorna grupa Skračke dece izvela je igrokaz Zimska priča a učenici škole recital s pjevanjem Anđeoski glas nam javlja. Na kraju svi izvođači otpjevali su pjesmu Sretan Božić svakome…

Ovogodišnji Božićni koncert bio je drugačiji od svih dosada jer izvođači su bila djeca, predškolci i školarci koji su pokazali zrelost, kvalitetu, razigranost, koju je publika znala nagraditi zasluženim i spontanim aplauzima tijekom jednosatnog programa.

Djecu su pripremile voditeljice folklora, Manuela Damić i Mihaela Špoljarić, recitatore skradske škole Katarina Bertović te školskog zbora iz Ravne Gore Žaklina Majetić Mufić. Kroz program je publiku provela Dijana Arbanas uz, na kraju programa, Božićnu i Novogodišnju čestitku izvođačima, publici i žiteljima Općine Skrad.