Lijepo sunčano vrijeme, s temperaturom od 16 stupnjeva, idealno je bilo za hodočašće prema kapelici Marijinog Uznesenja na Nebo u Skradskom vrhu, koje svake godine privuće u Skradski vrh velik broj vjernika i štovatelja Marije, Majke Božje. Sv. misa održana je kod kapelice Marijina Uznesenja na Nebo podno 1044 metra visokog Skradskog vrha. Misi su prisustvovali brojni vjernici Župe Divjake Skrad ali i vjernici iz susjednih mjesta.

Vjernici su s buketima cvijeća u rukama hodočastili iz pravca Skrada, Hripca, Kupjaka, Ravne Gore uz velik broj mladih i malene djece. Svečarskom ugođaju pridonio je svojom propovjedi vlč. Stjepan Porkulabić, koji je ujedno pozdravio općinske čelnike, prisutne članove Općinskog vijeća.

Vlč. Porkulabić između ostalog je rekao:„Hodočasteći na Skradski vrh svake godine, do kapelice Marijinog Uznesenja, dokazujete vjeru u Boga i ustrajnost koju pokazujete, vodeći svoju djecu i unuke na mjesto gdje ste vi roditelji, vaši djedovi i bake, preci dolazili kleknuti pred Djevicu Mariju. Vjera u Boga je dio naše tradicije i vi ste dio toga danas ali i sutra… “

Po blagoslovu cvijeća, završetkom misnog slavlja vjernici su se u kapelici molitvom obratili Majci Mariji a završetkom mise je većina hodočasnika krenula prema središtu sela Hribac gdje je Općina Skrad pripremila bogat domjenak za sve a moglo se i zaplesati uz svirku Dua Teksas.