Štrudla od malina, dužine oko 40 metara je krajem jedanaeste manifestacije pod imenom “Festival malina”, uz simboličnu cijenu, bila vrhunac ovogodišnje manifestacije koja se odvijala uz kišovito vrijeme u skradskom Domu kulture.

Ovogodišnja manifestacija je zbog kiše održana u zatvorenom prostoru Doma kulture u Skradu. Iza jedanaest sati, započeo je Festival malina koji je organizirala TZ Općine Skrad, uz izlagače članove udruge Borovica. Ponuda proizvoda skradskih uzgajivača bobičastog voća, prvenstveno malina i proizvoda od meda i ukrasnih predmeta uz zabavno glazbeni program benda „Duo Texas” obilježila je ovogodišnju manifestaciju kojoj je kada se sve sagleda prisustvovao manji broj posjetitelja tijekom dana. Izuzetak je bila podjela štrudle od malina oko 16 sati. Štrudla je izrezana i podijeljena uz pomoć Ivane Briški Đorđević, direktorice TZ Općine Skrad.

Nakon kušanja štrudle posjetioci i gosti zadržali su se u Domu i ispred Doma kulture, poneki su zaplesati uz popularnu domaću glazbu u ugodnoj, premda kišovitoj popodnevnoj tišini i miru Doma kulture.