Sv. Antun Padovanski, zaštitnik Skrada i njegovih žitelja svečano je obilježen pjevanom misom koju je vodio vlč. Marko Šarić, iz župa Hreljin i Zlobin, uz pomoć vlč. Tomislava Ravnjaka iz Brod Moravica, Dragutina Prloga iz Rijeke te domaćin vlč. Stjepana Porkulabića uz pratnju pjevača župskog zbora.

U svom obraćanju vjernicima, kojih se podosta skupilo iz župe Skrad i okolnih mjesta, vlč. Šarić ispričao je ukratko vjernicima životni put Sv. Antuna Padovanskog i pritom je naglasio značaj Sv. Antuna u životu svakog čovjeka te rekao: „Treba nam više vjere u Boga. Sveti Antun je zaštitnik siromašnih i potlačenih, propovjednika, majki, starih ljudi, izgubljenih stvari, gladovanja i vjere u Presveti Sakramenat…“. Vlč. Šarić je krajem mise blagoslovio svu djecu prisutnu na misi posvećenu zaštitniku Skrada…

Za mnogobrojne vjernike koji su prisustvovali proslavi dana Župe Skrad pripremljen je domjenak na otvorenom te su nakon mise svi nastavili slaviti svog zaštitnika uz kobasice, kolače i razne napitke, uz ugodno vrijeme na platou uz crkvu Sv. Antuna.