„Davne 1968. godine formirano je novo lovište Rudač površine od 10 tisuća ha koje je godinu dana kasnije brojilo 73 člana i 8 stažista a 1990 broj je lovaca 153. Iste, 1969. godine izrađena je prva Lovno privredna /gospodarska/ osnova za lovište Rudač čime su stvoreni uvjeti za kvalitetno gospodarenje. Kroz sve te godine dobrog gospodarenja održane su smotre trofeja srneće i jelenske divljači. Lovište Rudač obilježavaju duge zime s obiljem snijega, s većim brojem krupnih grabežljivaca, koji utječu na brojnost ostale divljači u lovištu. Upravo to utječe na zahtjevnost zadataka lovaca u tom lovištu. Tako je zima 1980-1981. uz vukove i risa prepolovila brojnost srneće divljači u lovištu što je te godine dovela do zabrane odstrela srneće divljači. Mnogo je bilo mukotrpnog rada a malo užitaka“, rekao je Miroslav Gašparac u uvodu svečane sjednice proslave kojoj su prisustvovali Blaženka Kulić, savjetnica za lovstvo i šumarstvo Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, Josip Malnar, predsjednik Lovačkog saveza PGŽ, predstavnici lokalnih samouprava, predstavnici HŠ, predstavnici susjednih lovačkih društava te članovi društva.

U izvješću o radu zadnjih 50 godina stvaranjem hrvatske države došlo je do dijeljenja lovišta na lovište Rudač i Višnjevica, razdvojile su se financije na sekcije Ravna Gora i Skrad no pravno LD Jelen Ravna Gora – Skrad ostaje živjeti do danas. Promijenila se struktura divljači u lovištu te je povećan broj jelenske divljači, divlje svinje i medvjeda a smanjen broj srneće divljači, zeca i lisice. Velik broj livada obrasle su šume koje su promijenile uvjete za život divljači. I bolesti, naročito bjesnoća, utjecala je na populaciju lisice i jazavca. Za rad je društva bio potreban prostor pa je na području Šerementova izgrađena lovačka kuća sa popratnim sadržajima, automatskom streljanom i i rovom za obuku pasa jamara. Lovci ljubitelji pasa pokreču i kinološke aktivnosti te društvo izgrađuje gater za divlje svinje koji služi za utakmice glasnog gona na divlju svinju.Tako je Šerementovo postao lovni centar koji može konkurirati za natjecanja najvišeg ranga.

Društvo dobro surađuje sa lokalnim samoupravama, prate i sudjeluju u kulturnim i drugim priredbama u svojim općinama, ravnoj gori i Skradu. Kako pada broj stanovnika tako pada i broj aktivnih lovaca te društvo danas broji 55 lovaca a oni su svakim danom sve stariji. No optimizam lovaca to se tiče brojnosti i pomlađivanja ne jenjava.

Tako je govorio predsjednik društva Gašparac a u nastavku svečanosti podijeljene su plakete i odlikovanja HLS-a, koje su podijelili Josip Malnar, predsjednik i Bojan Marković, tajnik LS PGŽ, plakete Stanku Jugoviću, Ivanu Jakovcu, Cvetku Ilakovcu, Ladislavu Podnaru i odlikovanja Željku Petroviću, Alenu Štimcu, Cvetku Ilakovcu i Ladislavu Podnaru. Uz to podijeljeno je 15 priznanja te 37 zahvalnica lovcima članovima LD Jelen za nesebičan rad u društvu. Zahvalnice su dodijeljene općinama Ravna Gora i Skrad, susjednim LD-ima te županijskom savezu i Upravnom odjelu za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ.

U ime Primorsko goranske županije, prisutne je pozdravila Blaženka Kulić, savjetnica za lovstvo i šumarstvo Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s LD Jelen, Josip Malnar, predsjednik županijskog lovačkog saveza, koji je istaknuo porast grabežljivaca, medvjeda i naročito vuka u lovištima, što bi moglo dovesti i do zabrane odstrjela istih, što se nedavno dogodilo u susjednoj Sloveniji. Malnar je izrazio nezadovoljstvo nekim zakonskim odredbama te se nada boljim rješenjima koja će pojednostaviti život lovaca i lovnog gospodarstva uopće. U ime susjednih Lovačkih društava skup je pozdravio Valter Crnković iz Brod Moravica koji je pozdravio jedinstvo lovaca Ravne Gore i Skrada ali i zajedničke lovove među susjednim društvima koji doprinose suživotu i boljim međusobnim odnosima lovaca…dok se Miroslav Grgurić sjetno prisjetio stvaranja društva, prijatelja koji više nisu među njima, koji su stvarali društvo…dok se u ime nagrađenih zahvalio Robert Crnković.