Skradski DVD, osnovan 1932. godine, je u Domu kulture održao redovnu godišnju skupštinu uz prisustvovanje pedesetak članova, tridesetak članova podmlatka i gostiju. Nakon državne i vatrogasne himne skupštinu je otvorio Toni Ribić pozdravivši sve prisutne vatrogasce i predstavnike vatrogasaca susjednih društava te goste.

Potom je blagajnik Dubravko Mance iznio financijsko izvješće društva te su tako prihodi u 2018. godini bili oko 127 tisuća kn, rashodi 107 tisuća kn, s saldom od oko 20 tisuća kn.

U izvješću zapovjednika Marka Ribića vatrogasci su radili na održavanju opreme, vozila, vatrogasnog doma. U 2018. godini vatrogasci su imali 7 intervencija, nekoliko požara dimnjaka te požara otvorenog prostora, na koje je izlazilo preko 30 vatrogasca tijekom kojih je utrošeno 89 radnih sati.

U 2018. godini oformljena je ženska B ekipa te su ekipe mladeži, ženska B i muška B ekipa nastupale na županijskim natjecanjima, memorijalu Gorana Gašparca Pupina u Delnicama i Brod Moravicama 5.Kupu – natjecanju na staroj vatrogasnoj šprici. Obilježili su sve važnije vatrogasne datume, prisustvovali misi uz Sv. Florijana, družili se s drugim društvima.

U planu rada za 2019. godinu je zamjena navalnog vozila te izgradnja nove garaže, kako bi sva vozila bila zaštićena, nabava nove i održavanje postojeće opreme, održavanje vatrogasnog doma, održavanje vježbi s djecom, odlazak na takmičenja, rad s mladeži, članicama i članovima, školovanje članova, liječnički pregledi članova i osiguranje te obilježavanje dana Sv. Florijana…

Po prihvaćenim izvješćima uručena su vatrogasna priznanja, spomenice, za višegodišnji vatrogasni rad koje su dobili za 50 godina Anton Rački te za 20 godina Gordan Crnković, koja je podijelio zapovjednik društva Marko Ribić.

Na kraju skupštine skradskim vatrogascima su se obratili gosti susjednih DVD-a, Brod Moravica Nenad Crnković, Kupjaka Nikola Jakovac, Ravne Gore te predstavnik Vatroprometa Željko Antić. Pohvalili su rad skradskih vatrogasaca, uz želje da bude što manje požara, što više druženja i uspjeha u radu s mladima.