Kulturno umjetničko društvo „ZELENI VIR“ Skrad održalo je Božićni koncert u skradskom Domu kulture u kojemu su sudjelovali osim domaćina folklorne sekcije Majžice i Skračka deca.

Koncert je započeo božićnim pjesmama u izvođenju pjevačkog zbora KUD-a Zeleni vir Tiha noć, Večernji zvon i Bijeli Božić pod ravnanjem maestra Nikole Poljančića.

Folklorna skupina Skračka deca izvela je recital Zima u mome kraju koji su pripremile Mihaela Špoljarić i Manuela Damić. U drugom dijelu pjevački zbor Zeleni vir izveo je drugi dio svog programa s pjesmama Misao svijeta, Adio Mare, Skalinada i Zvona zvone. Folklorna skupina Majžice sa svojom voditeljicom Danijelom Štimac, u prvom dijelu svoje današnje izvedbe pripremila je Oberštajerić i Kupjačku polku, a pratila ih je i njihova članica Jasna Skender koja je pjesmom na slatkom domaćem kaj razveselila publiku.

Najmlađa grupa Skračke dece, djeca vrtića i prvog razreda škole, je otplesala pjesmicu o malom bratecu Ivi i njegovoj maloj Marici. Jasna Skender, koja se pisanjem počela baviti iz hobija, povratkom u svoje rodno Malo Selce više se posvetila tradicijskoj kulturi, običajima i pjesmama na skračkom dijalektalnom izričaju, recitirala je još jednu svoju pjesmu, a nakon toga zaplesala je s Majžicama Sotiš i Skračku polku.

Kroz program je publiku, koja je znala izvođače nagraditi pljeskom, posebno najmlađe, vodila Dijana Arbanas te je u ime Kulturno umjetničkog društva Zeleni vir, u svoje ime, i u ime svih ostalih izvođača svim Stjepanima, Štefanijama i Šteficama zaželjela sretan imendan, a svima zajedno sretnu i veselu, zdravu i bogatu, mirnu i radosnu nadolazeću 2019. godinu.