U župnoj crkvi Sv. Izidora-ratara u Divjakama svečanom pjevanom misom obilježen je njen zaštitnik Sv. Izidor. Uz prisustvovanje brojnih vjernika svečanu misu vodio je vlč. Tomislav Ravnjak iz Brod Moravica uz pomoć vlč. Roberta Riemanna iz Ravne Gore i domaćina vlč. Stjepana Porkulabića.

Misa je započela čestitkom vjernicima vlč. Ravnjaka u povodu Sv. Izidora, zaštitnika crkve u Divjakama. U obraćanju vjernicima vlč. Ravnjak je rekao:”Vi slavite Izidora ratara koji je čitav život radio kao seljak, ratar. Treba imati i vjere i raditi, vjerovati kao da ćemo sutra umrijeti i raditi kao da ćemo živjeti vječno, to bi trebala biti životna pouka svakom vjerniku, svakom čovjeku. Svaki posao je častan, ako se pošteno radi… “

Na kraju mise vlč. Stjepan Porkulabić je zahvalio vlč. Ravnjaku i Riemannu te vjernicima koji su se odazvali misi te svojim prisustvovanjem obilježili svečanost proslave Sv. Izidora. Po završetku svete mise nastavljeno je druženje župljana i gostiju ispred crkve Sv. Izidora uz kobasice, kolače, sok i vino.