Skradski DVD, osnovan 1932. godine, je u Domu kulture održao redovnu godišnju skupštinu uz prisustvovanje šezdesetak članova, tridesetak članova podmlatka i gostiju. Nakon državne himne skupštinu je otvorio Toni Ribić pozdravivši sve prisutne vatrogasce i predstavnike vatrogasaca susjednih društava te goste.

Potom je blagajnik Dubravko Mance iznio financijsko izvješće društva te su tako prihodi u 2017. godini bili blizu 208 tisuća kn, rashodi 104 tisuće kn, s saldom od blizu 104 tisuće kn. Društvo potražuje od kupaca oko 9 tisuća kn.

U izvješću zapovjednika Marka Ribića vatrogasci su radili na održavanju opreme, vozila, vatrogasnog doma. U 2017. godini vatrogasci su imali 8 intervencija, 3 požara dimnjaka, 4 požara otvorenog prostora i 1 tehničku intervenciju, na koje je izlazilo 64 vatrogasca tijekom kojih je utrošeno 103 radna sata. Vozila su se koristila 14 puta.

U 2017 oformljene su ekipe mladeži, jedna ženska i dvije muške, koje su sudjelovale na županijskom natjecanju u Vrbovskom. Ekipe mladeži sudjelovale su i na natjecanjima u Senju i Klani. B ekipa je sudjelovala na memorijalu Gorana Gašparca Pupina u Delnicama. Obilježili su sve važnije vatrogasne datume, misa uz Sv. Florijana, kao i susrete s drugim društvima.

U planu rada za 2018. godinu je napokon izgradnja nove garaže, vrijednosti oko 500 tisuća kn, kako bi sva vozila bila zaštićena, nabava nove i održavanje postojeće opreme, održavanje vatrogasnog doma, održavanje vježbi s djecom, odlazak na takmičenja, rad s mladeži i članovima, školovanje članova, liječnički pregledi članova i osiguranje te obilježavanje dana Sv. Florijana…

Po prihvaćenim izvješćima uručena su vatrogasna priznanja za višegodišnji vatrogasni rad koja su dobili za 20 godina Danijel Bertović i Vedran Glavan, koja je podijelio predsjednik društva Damir Grgurić.

Na kraju skupštine skradskim vatrogascima su se obratili gosti iz DVD Delnica Borivoj Štimac, Kupjaka Igor Špoljarić , Brod Moravica Marin Mlinac te predstavnik Vatroprometa Željko Antić. Pohvalili su rad skradskih vatrogasaca, uz želje da bude što manje požara, što više druženja i uspjeha u radu s mladima.