Proteklog petka u prostorijama Vijećnice Općine Skrad održala se osnivačka skupština Društva Naša djeca Skrad s ciljem veće podrške djeci u aktivnom sudjelovanju u lokalnoj zajednici, potičući lokalnu zajednicu, ustanove i institucije na zaštitu i skrb o djeci prema načelu najboljeg interesa za dijete u skladu sa Konvencijom UN-a o pravima djeteta.

Inicijativni odbor Vesna Jurković, Katarina Bertović, Natali Ribić i Nikolina Crnković Đorđević sazvale su Osnivačku skupštinu te su upoznale petnaestak žena s ciljevima Društva te su potom donijete odluke kojima su izabrana tijela Društva.

Za predsjednicu je izabrana Nikolina Crnković Đorđević, zamjenicu Ivana Poljančić Beljan te tajnicu Katarina Bertović. U Izvršni odbor birane su Vesna Jurković, Mihaela Abramović Gorupić, Mirjana Rupe, Tajana Mance i Nives Abramović. Članovi Nadzornog odbora su Tamara Abramović, Iva Štivičić i Sanjin Ruppe, dok je za likvidatora Udruge izabrana Ana Crnković.

Društvo će zastupati predsjednica i tajnica koje će u danima koji predstoje prvo registrirati Društvo, donijeti privremeni financijski plan i temeljem rasprave donijeti Plan rada za ovu godinu te početi s aktivnostima. Članovi društva će plaćati članarinu od 50 kn godišnje.

Ovim putem pozivaju se svi građani Općine Skrad koji žele postati članovi Udruge da se jave Upravi Društva…

Čestitamo novoosnovanom Društvu ”Naša djeca” Skrad!