Poštovani, HDZ ne želi nastaviti prepiske na ovaj način, ali moramo Vas upozoriti da ne iznosite neistine jer Općina Skrad redovito naplaćuje prihode i naknade, što ćemo i činjenično argumentirati. Problem leži u jednostavnoj činjenici da se pozivate na krivi dokument, što nam nije jasno kako s obzirom na to da smatramo kako bi kandidati za članove Općinskog vijeća i Općinskog načelnika trebali razumjeti čitati osnovne akte i dokumente koje donose izvršna i predstavnička tijeka Općine, odnosno ti isti Općinski načelnik ili Vijeće.

Dokument na koji se pozivate, „Izvješće o ostvarenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2016. godinu“ („Službene novine Općine Skrad“, broj 03/17) ne prikazuje izvršenje naplaćivanja prihoda i naknada niti je za isto namijenjen već prikazuje utrošene prihode za navedeni program, odnosno troškove. Naplaćeni prihodi i naknade prikazani su u Godišnjem izvještaju o izvršenju proračuna Općine Skrad za 2016. godinu“ („Službene novine Općine Skrad“, broj 03/17).

Iz navedenog dokumenta jasno se vidi izvršenje pojedinih stavki, odnosno vidi se da su prihodi i naknade redovito naplaćivani, a svatko zainteresiran sve navedene, kao i ostale relevantne dokumente može pronaći na Internet stranicama Općine Skrad (www.skrad.hr).