Udruga umirovljenika održala je izbornu skupštinu u Domu kulture pred 100-tinjak umirovljenika, goste načelnika Općine Skrad Damira Grgurića i ravnatelja škole Vjekoslava Pintara.

Nakon himne i minute šutnje za preminule umirovljenike izvještaj o radu, financijsko izvješće i plan rada iznio je Zdravko Jurković, predsjednik Udruge dok je izvješće nadzornog odbora iznijela Branka Milanković. Udruga broji oko 237 članova od oko 300 i nešto umirovljenika na području Općine i bavi se svim pitanjima važnim za život umirovljenika, od poklon paketa bolesnim umirovljenicima, pomoći umirovljenicima, nabave zimnice (87 sanduka jabuka, 411 kg svježeg svinjskog mesa, 2100 kg piletine).

„Naši članovi sudjeluju u radu raznih udruga, Pjevačkog zbora, Planinarskog društva, u sportskim i lovačkim udrugama, vatrogastvu… Prošle godine bili smo na druženju umirovljenika na Platku /boćanje muški i ženske te pikado žene/, na susretima umirovljenika Gorskog kotara u Delnicama /boćanje muški i ženske te pikado žene/ gdje je ženska ekipa u boćanju osvojila drugo mjesto. Bili smo na jednodnevnom izletu u Varaždinu, Špancir festu. Suradnja je vrlo dobra s Općinom i svim skradskim tvrtkama, a na kraju svima želim puno zdravlja, puno druženja i veselja,“ zaključio je Jurković.

Financijska sredstva Udruga ostvaruje iz Proračuna Općine (oko 8.000,00 kn godišnje i članarine od 25,00 kn po članu) što je dostatno za rad. U 2016. godini prihodi su bili oko 23,8 tisuća kn a rashodi 22,6 tisuća kn uz saldo od oko 1,2 tisuća kn. Plan aktivnosti za 2017. godinu temelji se na poboljšanju statusa umirovljenika, podjele poklon paketa, nabave zimnice i prehrambenih proizvoda, uključivanje u susrete umirovljenika i sportske susrete, uključivanje novih umirovljenika u članstvo, organiziranje izleta i kazališnih predstava. U nastavku skupštine izabran je novi stari upravni odbor Udruge umirovljenika Općine Skrad u sastavu, predsjednik Zdravko Jurković, dopredsjednik Ivan Rački, tajnik Pejo Kurtušić, član Ivan Kružić te novi članovi Ivan Rački, Zdravko Grgurić i Zdenko Šporčić. Nadzorni odbor čine žene Branka Milanković i Branka Rupe te Robert Josip Crnković.

Umirovljenicima se obratio načelnik Općine Damir Grgurić koji je rekao kako je briga Općine da najbrojnijoj populaciji u Općini omogući što lakši svakodnevni život koji se sastoji najviše od organizacije prijevoza zbog odlaska liječnicima i specijalistima…

Skupština je zaključena domjenkom.