Kulturno umjetničko društvo „ZELENI VIR“ Skrad ove godine slavi 20 godina djelovanja. U sklopu značajne godišnjice organiziran je Božićno novogodišnji koncert u skradskom Domu kulture u kojemu su sudjelovali osim domaćina folklorne sekcije Majžice i Skračka deca te baletna skupina Maja, gosti iz Čabra, puhački orkestar i riječka ženska vokalna skupina Putokazi.

Koncert je započeo pjesmom Radujte se narodi u izvođenju KUD-a Zeleni vir, zatim Svim na zemlji, Tiha noć, Molimo tebe, Oči u oči i Hvala ti, Bože, za ovaj dan.

U nastavku su učenici OŠ Skrad i folklorna skupina Skračka deca izveli recital „Isus u svemu“ s folklornim plesovima Visom leteč, Nebo dat oku, Spis polka, Novo leto, Pleši brate i Zdravo budi, mladi kralju.

U nastavku koncerta publici se predstavila folklorna skupina Majžice iz Skrada s dva plesa Oberštajer i Starinska polka uz stihove o Božiću na dijalektu Jasne Skender.

Prvi put Skrajani su vidjeli nastup malenih balerina mlade baletne skupine Maja iz Skrada.

U nastavku je puhački orkestar iz Čabra odsvirao skladbe Santa Claus, Dan ljubavi, Ružo moja, Dolenjsku i Bijeli Božić te Radetski marš koji je podigao publiku na noge. Za kraj prvog dijela svi učesnici su još jednom zajedno otpjevali Bijeli Božić zajedno s publikom…

U drugom dijelu koncerta nastupila je riječka ženska vokalna skupina Putokazi koja je sve u dvorani A capella koncertom „Božićni rog obilja“ jedan sat božićnim stranim i domaćim pjesmama te svjetovnim i autorskim pjesmama vrhunskim pjevanjem uvela u nastupajuće blagdane što je publika znala nagraditi pljeskom.

Program je vodila Mihaela Špoljarić a voditelji nastupajućih, Nikola Poljančić Bajt voditelj pjevačkog zbora i puhačkog orkestra, Katarina Bertović i Mihaela Špoljarić školske djece i folklora Skračka deca, Danijela Delač folklorne sekcije Majžice , Smilja Kvesić baletne skupine Maja i Miranda Đaković, glazbena voditeljica Putokaza, također zaslužuju velike pohvale jer su sve točke bile odrađene sa srcem u ovom božićno novogodišnjem ozračju.