Drugog dana boravka u Gorskom kotaru predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se iza podneva u Skradu družila s mještanima, školarcima i vrtićarcima koji su je ulaskom u dvoranu pozdravili burnim pljeskom.

Nakon pozdravnih riječi načelnika Damira Grgurića Predsjednica je u svom obraćanju rekla kako razumije sve probleme Gorskog kotara, da su oni isti i u Skradu te da će nastojati učiniti više za ovo područje kako život ovdje ne bi bio samo lijep nego i kvalitetan s dodatnim sadržajima. Skrajani su dobrano napunili Dom kulture kako bi uživo vidjeli Predsjednicu, rukovali se, izmijenili koju riječ, fotografirali se.

Najmlađi Skrajani, djeca vrtića imala su prilike i otpjevati jednu pjesmicu Predsjednici a potom se fotografirala s njima, s učenicima i djelatnicima škole, a pritom im je poručila kako se sve može postići u životu učenjem, čitanjem i velikom upornošću. Nakon polusatnog druženja Predsjednica je krenula prema zgradi HEP-a u Skradu gdje se sastala s djelatnicima i vodećim ljudima HEP-a.