Humanitarna akcija i promocija kalendara “Gorskom kotaru s ljubavlju” za 2017. godinu dio su projekta s kojim se prikupljaju novčana sredstva u organizaciji Udruga…i djeci s ljubavlju iz Rijeke za kupnju logopedskog seta koji će olakšavati logopedske vježbe djeci sa područja Gorskog kotara i omogućiti logopedu rad u Delnicama i olakšavat putovanje djeci iz Gorskog kotara koja više neće morati odlaziti u Rijeku ili Ogulin.

Na promociji kalendara u Delnicama Općinu Skrad su predstavljale Turistička zajednica Općine Skrad s info materijalima te folklorna skupina Skračka deca. Izrađen kalendar prikazuje narodne običaje Gorskog kotara i prijenos iskustava s generacije na generaciju.

Fotografija, snimljena na lokaciji sela Hribac, članica naše folklorne skupine Marijane Božić i Petre Rupe te vjeroučiteljice Katarine Bertović krasi mjesec kolovoz u kalendaru prikazujući običaj čehanja perja.

Prodajom kalendara će se prikupljati sredstva za nabavu logopedske opreme koja će biti smještena u Delnicama. Folklorna skupina Skračka deca s radošću je sudjelovala u ovome projektu i svako je dijete kupilo kalendar po cijeni od 30 kuna. Kalendar će se moću ubrzo kupiti u uredima Turističkih zajednica te trgovinama Valentin…