Nedjeljna misa u župnoj crkvi Sv. Antuna u Skradu bila je posvećena početku školske godine, školskoj djeci, učiteljima, roditeljima…Svečanu pjevanu misu vodio je vlč. Stjepan Porkulabić uz pomoć vjeroučiteljice Katarine Bertović, ministranata i školske djece-čitača djela Starog zavjeta i psalama…

U propovijedi vlč. Porkulabić potencirao je značaj vjere i vjerovanja, značenja obitelji, u kojoj vjera živi i raste. „Kako će odrastati vaša djeca, kako potičete vjeru u njima, u svojim domovima najviše ovisi od vas samih. Vaše vjerovanje i vjerovanje vaše djece ponajviše ovisi od vas. Zato pronađimo putokaz koji će nas voditi tom cilju zajedno…“, zaključio je vlč. Porkulabić.

Putokaz na tom putu i knjiga vodilja je Biblija, a pomoć na tom putu je škola, gdje djeci pomažu učitelji, knjige, torba, ali i lopta, kako bi se olakšalo njihovo odrastanje u vjeri.

Tako je papa Franjo jednom prilikom rekao:“Ostavit ću vas s jednim pitanjem: Viče li se u vašoj kući ili se razgovara u ljubavi, privrženosti i dobrohotnosti?“. Poruka je jednostavna, no je li zadaća lagana…???