Osnovna škola Skrad započela je nastavnu godinu primanjem učenika prvog razreda i njihovih roditelja. Svi su se učenici okupili u holu škole te ih je nakon pozdrava Domovini pozdravio ravnatelj Vjekoslav Pintar te načelnik Općine Skrad Damir Grgurić, koji je istaknuo kako Općina Skrad i ove godine sufinancira nabavu udžbenika za svu školsku djecu s područja Općine Skrad. Ovom prigodom još je načelnik Damir Grgurić uručio roditeljima prvaša po 500 kn pomoći. Okvirno Općina je za udžbenike utrošila ove godine oko 15 tisuća kn.

Sve učenike su na školskim klupama dočekale knjige koje su učenici preuzeli uz kontrolu svojih razrednika. Prvaši i njihovi roditelji su pod paskom učiteljice Suzane Suvić odradili zajednički prvi sat dobivši osnovne upute što ih čeka tijekom prve godine njihovog školovanja, a potom su roditelji sjeli s ravnateljem i načelnikom na jutarnju kavu te se pritom najviše razgovaralo o djeci, o problemu zaposlenih roditelja koji nemaju nakon nastave kamo s djecom do dolaska roditelja kući s posla. Rješenje koje je na vidiku je takvo da bi djeca ostajala na produženom boravku u školi a potom bi odlazila u dječji vrtić na čuvanje do 16 sati o čemu će se donijeti odluka do kraja prvog tjedna nastave. Odluka o načinu realizacije čuvanja djece donijet će se do kraja tjedna.

Učitelji su prvi dan proveli upoznavajući učenike s nastavnim planovima i programima te aktivnostima koje ih očekuju tijekom godine, kao i s kućnim redom škole te pravilnikom o ocjenjivanju.

Ove godine ukupan broj djece je veći za sedam učenika tako da matičnu školu polazi 62 učenika, od toga 8 učenika prvog razreda dok Područnu školu u Kupjaku polaze 4 učenika, 1 učenik prvog, 1 učenik drugog i 2 učenika trećeg razreda. Sveukupno skradska škola ove godine ima 66 učenika što je za 7 više u odnosu na prošlu školsku godinu. Tako škola ima četiri čista razredna odjela u višim razredima, dva u mlađim razredima te dva kombinirana razredna odjela u mlađim razredima, jedan u Skradu i jedan u Kupjaku. Školski prijevoz koristi zasad 6 učenika putnika iz Kupjaka te 3 iz Divjaka.

S radom je započeo i dječji vrtić pri školi te je prvog dana u vrtiću bilo 15-ero djece od 15 upisanih. U grupi je četvero predškolaca koji će iduće godine krenuti u prvi razred. . Vrtić je tijekom jutra, doručka posjetio i načelnik Općine Damir Grgurić te se zadržao oko pola sata u razgovoru s odgojiteljicama te djecom vrtića.