Mještani sela Sleme uz pokroviteljstvo Općine Skrad ugostili su stotinjak vjernika i štovatelja Sv. Bartola, zaštitnika sela Sleme, Žrnovca i Gornje Dobre. Misno slavlje u čast Sv. Bartola popratilo je lijepo vrijeme, uz prisustvovanje predsjednika Općinskog vijeća Općine Skrad Ivana Crnkovića i zamjenice načelnika Natali Ribić.

Ispred kapelice Sv. Bartola, čiji su okoliš uredili cvjetnim gredicama žitelji Slemena, na ulazu u selo održana je misa koju je vodio vlč. Tomislav Ravnjak, župnik župe Brod Moravice. U propovjedi vlč. Ravnjak upoznao je prisutne s životom Isusovog apostola koji se uputio na misijsko putovanje kako bi propovijedao i privolio ljude za Isusa.

Kritički se osvrnuo na današnji način života u kojem se često ne vidi razlika između nevjernika i vjernika a na kraju mise vlč. Ravnjak čestitao je imendan svim Bartolima i zahvalio svima koji su došli obilježiti Bartolovo u Sleme.

Slavlje je nakon mise nastavljeno uz kolače i piće, svirku Vedrana Jauka na harmonici i Antona Šporčića na gitari, a potom su žitelji, starosjedioci i vikendaši, u krugu svojih obitelji nastavili slaviti Bartolovo.