Protekle nedjelje, 21.8.2016. godine obilježen je Sv. Bernard, zaštitnik planina i planinara, planinarskim pohodom do izletišta Zeleni vir. Prije pohoda u osam i trideset sati pjevanom misom u crkvi Sv. Antuna održano je misno slavlje u čast Sv. Bernarda koje je vodio skradski župnik vlč. Stjepan Porkulabić koji je između ostalog rekao kako je Sv. Bernard zaštitnik ne samo planinara i ljudi koji borave u planinama i prirodi već i same prirode, njenih šuma i voda…

Planinari su se završetkom mise oko 9,30 sati počeli okupljati na malom parkiralištu i ispred kafića Viktorija u centru Skrada. Usprkos lagane kiše planinari su iza 10 sati krenuli pješice prema Zelenom viru stazom preko željezničke stanice do slapa Zelenog vira a potom su krenuli u Vražji prolaz do obilježja Sv. Bernarda gdje su se poklonili svom zaštitniku te nastavili do Muževe hižice.

Vrativši se u Zeleni vir kod Planinarskog doma Zeleni vir bila je okrjepa uz planinarski ručak te je nastavljeno cjelodnevno druženje planinara. Organizaciju pohoda odlično su odradili članovi PD Skradski vrh Skrad.