Štrudla od malina, dužine oko 40 metara, koju su ispekle kuharice Planinarskog doma Pahulja iz Delnica, je krajem osme manifestacije pod imenom “Festival malina”, uz simboličnu cijenu, bila vrhunac ovogodišnje manifestacije zajedno s odličnim nastupom Luke Bulića, poznatog komičara i pjevača. Prošlogodišnju vrućinu ove godine zamijenilo je prohladno i kišovito vrijeme a manifestacija je po prvi puta održana u Izletištu Zeleni vir.

Iza jedanaest sati, započeo je Festival malina koji je uz pokroviteljstvo Primorsko goranske županije i Centra za brdsko planinsku poljoprivredu Stara Sušica organizirala TZ Općine Skrad i udruga Borovica uz pomoć Općine Skrad.

Ponuda proizvoda od bobičastog voća i drugih proizvoda od meda i ljekovitih biljaka, ukrasnih predmeta uz zabavno glazbeni program šou benda „Promili“ iz Delnica obilježila je ovogodišnju manifestaciju kojoj je kada se sagleda vrlo loše vrijeme prisustvovalo dosta posjetitelja. Kako je izgledalo oko podneva na kraju je sve zaključeno s dobrim odazivom.

Oko 14,30 sati Ivana Briški Đorđević, direktorica TZ Općine Skrad pozdravila je prisutne, među njima župana PGŽ Zlatka Komadinu, gosta u programu Luku Bulića te pozvala sve prisutne rezanju štrudle od malina koja je narezana posjetiteljima manifestacije. Prvu štrudlu probao je župan Zlatko Komadina.

Potom se prisutnima na Festivalu predstavio jednosatnim šou programom „Bullhit“ poznati komičar, pjevač i imitator Luka Bulić koji je svojim nastupom oduševio sve prisutne u Zelenom viru.

Gosti su obilazili štandove, razgovarali s vlasnicima, kušali i najviše kupovali friške maline… Organizatorica Festivala, Ivana Briški Đorđević bila je na kraju zadovoljna ostvarenim, jer priredba je bila puno drugačije zamišljena nego dosadašnjih godina i pun pogodak je bilo dovođenje Luke Bulića na Festival.

„Kako je vrijeme utjecalo na posjet Zelenom viru i ovogodišnjoj manifestaciji završetkom manifestacije moram biti više nego zadovoljna, ipak je Zeleni vir bio posječen a manifestacija prepoznata. Da nas je vrijeme pustilo bila bi to jedna odlična manifestacija drugačija po sadržaju od dosadašnjih“, zaključila je Ivana Briški Đorđević.

Manifestacijom su posjetitelji bili zadovoljni, za raznovrsnu gastronomsku ponudu tijekom trajanja Festivala malina pobrinuli su se ugostitelji Planinarskog doma Zeleni vir, proizvođači su dio proizvoda prodali a gosti su proveli ugodan, jest hladan, subotnji dan. Organizator TZ Općine Skrad se potrudila da svi budu zadovoljni, da svi otiđu svojim kućama u predvečernjim satima punog želuca i dobrih dojmova.