Članovi kluba 138. brigade „Goranski risovi“, podružnice Skrad proteklih su dana bili u Ljuštinama gdje su uredili, sanirali, spomen obilježje skradskom branitelju Josipu Blaževiću Blažu koji je pred 23 godine svoj mladi život dao za slobodu Hrvatske.

Radnom akcijom postavljene su kulir ploče do spomen ploče, čime je prilaz dobio novu vizuru. Članovi Podružnice ovom se prilikom zahvaljuju Općini Skrad, DVD-u Skrad i HEP-u Skrad na pruženoj pomoći bez koje bi postavljeni cilj bilo teže ostvariti.

Josip Blažević Blaž ovo je svakako zaslužio jer kako je jednom prilikom rekao Josip Jeličić Joja, „Da Blaža nije bilo trebalo bi ga izmisliti“, misleći pritom na njega ali i cijelu obitelji Blažević, čija je sveprisutnost u društvenom i naročito sportskom životu Skrada bila izuzetno velika.

Blaža, kako su ga zvali, svi pamte kao mladića, Skrajana, naročito po skromnosti i entuzijazmu kojim je uvijek želio Skradu dati dio sebe, gradeći poveznicu između mladih i starijih, kojom je dao svoj doprinos životu Skrada.

OVAKO JE BILO

NAKON SANACIJE